TGG transformeert naar BTG Services

TGG Services gaat per januari 2022 opereren onder een nieuwe naam: BTG Services. De serviceorganisatie die intensief samenwerkt met de gelieerde brancheorganisatie BTG, kan zich zo nog beter profileren als dé dienstverlener op het gebied van digitalisering en connectiviteit voor middelgrote en grote organisaties in Nederland.

De naamswijziging reflecteert het snel groeiende dienstenaanbod van BTG Services, vertelt Petra Claessen, CEO van brancheorganisatie BTG en serviceorganisatie BTG Services. “Waar TGG van oudsher vooral actief was in de telecom, bieden wij nu vanuit de expertise van onze brancheorganisatie BTG een breed scala aan onafhankelijke services en oplossingen aan rond digitalisering. “
TGG is als volle dochter van BTG, van oudsher een Inkooporganisatie. Die transformeert steeds meer naar een serviceorganisatie. “We merken dat onze achterban veel behoefte heeft aan 24/7-services en daar spelen we dan ook op in”, zegt Petra Claessen.
Petra Claessen: “De mindshift van inkoop naar services, is een jaar geleden ingezet. Vanaf 1 januari 2022 is onze serviceorganisatie optimaal ingericht voor het leveren van waardevolle services rond digitale dienstverlening aan de achterban, uiteraard speelt Telecom ook daarin nog een grote rol. Dat doen we uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking en co creatie met onze Gebruikers en Solution Partners vanuit de BTG Vereniging. BTG Services speelt daarbij in op de actualiteit en vraag ontwikkelingen binnen BTG. Daarmee komt de lancering van de nieuwe naam op een uitstekend moment.”

Interactie leidt tot nieuwe services
BTG heeft enerzijds Gebruikers van ICT/Telecom aan boord en aan de andere kant Solution Partners. In een interactie tussen deze beide groepen lost BTG, samen met haar service organisatie BTG Services, marktimperfecties op voor de aangesloten Leden (grote bedrijven, overheden en organisaties uit diverse sectoren). BTG brengt permanent vraag en aanbod bij elkaar en speelt in op de actualiteit op het vlak van ICT/Telecom.
Petra Claessen: “BTG Vereniging bestaat ruim 37 jaar en BTG Services 27 jaar. Beiden zijn ontstaan op verzoek van de markt. Zo zetten wij ons, ook binnen BTG Services, in voor duurzame circulaire IT, maar kan men bij ons ook terecht voor onafhankelijk advies en consultancy op het gebied van AI, 5G, Cyber Security, IOT, Data Analytics en Smart Society.”
Daarnaast wordt de dienstverlening rondom Telecom Expense Management (TEM) verder uitgebreid. Zo kunnen klanten fors besparen op hun telecom kosten. Ook de inkoop van hardware en diensten via de BTG Services webshop kan flinke voordelen opleveren.

Koploper blijven
BTG is al 37 jaar de belangenbehartiger van een groeiend aantal – inmiddels 200 – grote afnemers uit alle geledingen van maatschappij, overheid en bedrijfsleven. Waar BTG naast belangenbehartiging vooral bezig is met kennisbundeling en een dialoog tussen leden en overheden – denk aan het frequentiebeleid, de veilingen van mobiel spectrum – maakt BTG Services als 100 procent dochter van BTG de vertaalslag naar praktische oplossingen.
“We denken in ecosystemen en werken in co-creatie”, vertelt Claessen. “Dat doen we al 37 jaar op het gebied van ICT/Telecom. BTG als vertegenwoordiger van een breed veld van grote organisaties uit allerlei sectoren, van overheden en academische ziekenhuizen tot kennisinstituten en bedrijven uit diverse sectoren. BTG Services als uitvoerende organisatie die samen met aanbieders de behoeften van afnemers vertaalt naar oplossingen.”

 

Nieuwe diensten vanuit expertise
Dat komt ook steeds naar voren in vragen en behoeften van de BTG-leden, die voorop willen blijven lopen in de digitale transformatie. Claessen: “Op gebieden zoals Smart Society hebben wij binnen BTG Services al diverse business proposities ontwikkeld, waaronder Consultancy-diensten. Dat willen we de komende tijd veel breder doortrekken, op basis van een dwarsdoorsnede “Stack” die we vorig jaar gemaakt hebben van de technologie- en ICT-markt. Daar willen we graag ICT-partners bij betrekken, om samen de vraagstukken van onze achterban op te pakken via BTG Services.”

Het portfolio van BTG Services zal de komende tijd fors worden uitgebreid, zo stelt Claessen tot slot. “We zijn met een groot aantal Solution Partners in gesprek, om ook hun diensten en producten onder te brengen op het Serviceplatform van BTG. Een verdere verbreding van het aanbod zal onze klanten nog beter in staat stellen om hun digitale transitie optimaal te realiseren.”

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG Services leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

BTG Services is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor TGG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG Services leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid