Het complete dienstenportfolio van BTG Services op een rij
Hét serviceplatform voor inkoop en advies rond advanced IT en Telecom
Lees hier alles over de diensten van BTG Services!
Advies en inkoop voor IT en Telecom
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

TGG bundelt innovatie kracht in een model voor Smart Cities

Smart City is een belangrijk thema voor gemeenten. Data, algoritmes en slimme ICT zorgen ervoor dat uitdagingen op bijvoorbeeld healthcare, crowdmanagement en assetmanagement beheersbaar blijven. Smart City is daardoor ook een belangrijk thema voor BTG. Reden waarom de brancheorganisatie de Expertgroep Smart Society heeft opgezet. Deze bestaat onder meer uit kennis- en solution partners die bijdragen aan oplossingen voor overheidsinstanties.

Vraagstukken die beantwoord kunnen worden bestrijken de gehele journey: van idee vorming tot aan realisatie van projecten. De Expertgroep wil gemeenten ondersteunen in hun transformatie naar een slimmere stad en doet dat bijvoorbeeld met een recent ontwikkelde strategie waarop Smart Cities kunnen worden gebouwd. BTG Services heeft vanuit de Expertgroup de concrete link naar Smart Cities, Smart Industries, Smart Education en Smart Governments.

Vanuit de praktijk merken wij dat een goede transformatie begint met een juist stappenplan en inzet van mensen, middelen en technieken. Of dit nu inzet van consultancy betreft of een complete ict inrichting om een use case op te lossen. Hiervoor is een stack ontwikkeld.

De leden van de BTG fungeren als het ware met hun eigen product of dienst als een puzzelstuk in de opbouw van de smart city. Dit is te zien op de stack, een blauwdruk van een stad in ontwikkeling. De stack is een framework dat uit verschillende lagen bestaat en invulling geeft aan een oplossing. Op een overzichtelijk manier wordt met de stack een structuur neergezet dat inzicht geeft aan oplossingen voor overheden geclusterd rondom Smart City. Dit model is leveranciersonafhankelijk en toe te passen in verschillende gemeenten. Achter de stack, in feite een visualisatie van de structuur, gaan verschillende competenties en technologieën schuil.

De stack kan gemeenten helpen meer inzicht te krijgen in de domeinen en denkpatronen die aandacht behoeven op de weg naar een slimmere stad. Wat er met data moet gebeuren bijvoorbeeld, hoe die kan worden ontsloten in combinatie met de eigen systemen van gemeenten, en wat ze daarvoor moeten inrichten. De stack stelt gemeenten in staat om te opereren in het hart van (bestuurlijke) vraagstukken.

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

BTG Services is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor BTG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid