Het complete dienstenportfolio van BTG Services op een rij
Hét serviceplatform voor inkoop en advies rond advanced IT en Telecom
Lees hier alles over de diensten van BTG Services!
Advies en inkoop voor IT en Telecom
Klik Hier
Previous slide
Next slide

Versterk je communicatie met een eigen private netwerk

In Nederland bieden drie providers goede 4G/LTE-connectiviteit, maar in sommige gevallen kan het handig zijn een eigen private mobiel netwerkte hebben. De huidige 4G netwerken raken steeds voller, waardoor de snelheid en betrouwbaarheid afneemt. Daarnaast hebben publieke netwerken ook af en toe last van storingen, zodat mobiele verbindingen soms tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Private LTE-netwerken leg je als bedrijf of organisatie voor eigen gebruik aan op jouw terrein of in jouw kantoorgebouw. Waarom? Door een eigen LTE-netwerk aan te leggen, kun je de prestaties van je dienstverlening vastleggen in KPI’s. Grote ondernemingen met kritische processen, denk aan havens, vliegvelden of chemische plants, kunnen met een eigen netwerk uptime garanderen, latency verminderen en doorvoersnelheden verbeteren. Dit is een goede afweging als je niet afhankelijk wilt zijn van storingen en dus garanties wilt geven aan klanten.

Naast betrouwbaarheid is het ook interessant voor bedrijven die 24/7 actief zijn of die over een groter oppervlak opereren. Verder zijn er vaak problemen met dekking van de bestaande operators, in fabriekshallen of in moeilijke omgevingen met veel containers. Een ander issue zijn de kosten van de verbindingen. Een eigen  netwerk hoeft niet altijd duurder te zijn, doordat bedrijfskritieke processen doorgang kunnen vinden. Voor enkele tienduizenden euro’s heb  je al een volwaardig LTE-netwerk.

BTG Services heeft een aantal producten en diensten in haar portfolio die het mogelijk maken om zelf een private network te realiseren.

Voor Private netwerken op basis van 5G is het op dit moment nog wel erg vroeg. Er zijn nog maar beperkt industriële 5G devices beschikbaar, waardoor het beter is om te beginnen met 4G. Er zijn al wel veel devices aangekondigd . De meeste netwerken worden nu ook gelanceerd als 4.9G, waarbij op termijn door middel van een software update de overstap naar 5G gemaakt kan worden. De hardware is al volledig voorbereid op 5G.

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

BTG Services is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor BTG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid