IoT: de nieuwe technologische revolutie

Gartner verwacht dat IoT tegen 2022 consumenten en bedrijven $1 biljoen dollar per jaar bespaart aan onderhoud, diensten en consumptiegoederen.1 Dat klinkt veelbelovend, maar wat is IoT precies? 

IoT staat voor Internet of Things, of ‘het internet der dingen’ op zijn Nederlands. Het vertegenwoordigt een nieuwe technologische fase. Eén waarin het internet niet alleen door mensen wordt gebruikt, maar ook door apparaten zelf. Zonder menselijke inmenging. MCS is al bijna 25 jaar overtuigd van de kracht van IoT. Zij zien dat deze IoT-ontwikkeling inmiddels door steeds meer bedrijven wordt omarmd. 

Efficiënter en gezonder werken door data 
Apparaten worden verbonden met het internet waarna ze online data verzenden. Deze data geeft gebruikers inzicht in het real-time gebruik maar kan ook worden gebruikt om in te spelen op toekomstige verwachtingen. Sensoren verzamelen eenvoudig data over bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid, bewegingen en waterlekkage. 

Zo draagt bijvoorbeeld het monitoren van de luchtkwaliteit in ruimtes bij aan de gezondheid van mensen. En door het monitoren van de status van machines verandert het onderhoudsschema. Voorheen was dit correctief – een probleem pas oplossen nadat het ontstaan is en de machine is uitgevallen. Door IoT wordt dit predictive maintenance – het onderhoud uitvoeren op basis van de huidige staat van de apparatuur om uitval van de machine te voorkomen. 

Het beste resultaat
Voor het beste resultaat beveelt MCS een IoT-oplossing aan die bestaat uit 3 onderdelen, namelijk: 

  • Datacollectie: sensoren die data verzamelen
  • Transport: het communicatienetwerk waarover de data wordt verzonden
  • Dataverwerking: verzamelde data analyseren en als input voor continue verbetering van processen

Nu is de tijd voor innovatie 
IoT is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer dingen, apparaten, gebouwen en werkplekken worden slim gemaakt en verbonden met internet. De basis vormt altijd een goed communicatienetwerk, zoals LTE (4G), 5G en de speciaal voor IoT ontwikkelde LPWAN-technologie. Samen met zorgvuldig gekozen partners, is MCS gespecialiseerd in het leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en private IoT-netwerken. Bij MCS heb je de keus tussen een CAPEX (koop) IoT-oplossing en een OPEX (as a service) IoT-oplossing. 

Data is het nieuwe goud 
Door een Private IoT-netwerk met allerlei sensoren krijgen organisaties steeds meer nieuwe inzichten. Data is het nieuwe goud. Zo kan het zorgen voor het behalen van een voorsprong op concurrenten. Veel toepassingen zijn ook schaalbaar. Hierdoor worden kosten gereduceerd en de productiviteit verhoogd. Daarnaast kan het verbeteren van klanttevredenheid worden gerealiseerd door het implementeren van IoT.  

Met de huidige gezondheidscrisis en technologische ontwikkelingen kunnen organisaties niet meer achterblijven met het slimmer en veiliger maken van processen. Nu is de tijd voor innovatie. Alleen zo bereiken organisaties het beste resultaat – bedrijfsprocessen veiliger, efficiënter en duurzamer uitvoeren. 

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

BTG Services is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor BTG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid