Het complete dienstenportfolio van BTG Servicesop een rij
Hét serviceplatform voor inkoop en advies rond advanced IT en Telecom
Lees hier alles over de diensten van BTG Services!
Advies en inkoop voor IT en Telecom
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

IoT zorgt ervoor dat ambitie werkelijkheid wordt: de toekomst is begonnen

De markt voor Internet of Things (IoT)  producten en diensten groeit de laatste jaren razendsnel en wordt momenteel geschat op één biljoen dollar mondiaal. En dat is los van de omzet  door het IoT-ecosysteem gegenereerde economische activiteiten. Er is de afgelopen jaren ook veel nieuwe netwerktechnologie bijgekomen dat IoT bevorderd.

In Nederland zijn diverse IoT-netwerken actief. T-Mobile activeerde zijn NB-IoT netwerk in mei 2017 en begon met het testen van LTE-M in juli 2018. Vodafone rondde de landelijke uitrol van hun LTE-M netwerk in juni 2018 af, KPN in april 2018. Vodafone was in 2017 al live gegaan met haar NB-IoT netwerk en KPN was de eerste operator met een landelijk dekkend LoRa-netwerk, vanaf juni 2016. Vanaf 2020 zorgt 5G-technologie voor extra capaciteit en IoT-mogelijkheden. Tot nu toe was een mobiel netwerk ‘one size fits all’, met 5G kun je een virtueel netwerk maken.. Dit biedt enorme kansen voor het bedrijfsleven.

Waar de eerdere standaarden vooral geschreven waren voor intermenselijke communicatie, biedt 5G veel meer mogelijkheden. In het nieuwe spectrum zijn zaken gedefinieerd, die vooral voordelig zijn voor bedrijfsmatige toepassingen. Zo laat de 5G-standaard bijvoorbeeld toe om op termijn één miljoen verbonden devices te bedienen op een vierkante kilometer en dat zonder significante vertragingen in het netwerk. Daarbij gaat de throughput aanzienlijk omhoog, tot wel 20 Gigabyte per seconde. Kortom: Snelle verbindingen, hoge betrouwbaarheid en korte reactietijden. Dit biedt volop mogelijkheden voor toepassingen van het Internet of Things (IoT).

IoT zorgt voor dus voor de lancering van nieuwe producten en diensten. Met eSIM kunnen bijvoorbeeld IoT-apparaten op afstand verbonden worden en over-the air van profiel veranderen, waardoor sim kaart wisselingen niet meer nodig zijn.

De IoT-markt bestaat uit drie segmenten:

  • 50 procent: consument-gerelateerd, van de totale markt voor IoT-producten en diensten.
  • 20 procent: toepassingen voor cellulaire netwerken, zoals 3G/4G, waaronder bestaande M2M-toepassingen. Dit zijn vaak wat meer complexe en data-intensieve toepassingen.
  • 30 procent: simpelere toepassingen op basis van LPWAN (low power wide area networks), zoals NB-IOT, Sigfox en LoRa. Dit betreft meer massale toepassingen met veel sensors of devices die weinig energie en bandbreedte verbruiken.

BTG is met  Expertgroep IoT  actief betrokken bij een groot aantal Fieldlabs, zoals 5Groningen, DoloT (Delft in Internet of Things) en diverse Smart City projecten  waarin veel IoT-technologie is vervlochten.. Mede op basis daarvan is binnen BTG Services een interessant portfolio aan diensten en producten beschikbaar op het gebied van IoT.

Het IoT platform IO3 van Truphone verbindt apparaten

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

TGG is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor BTG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid