Het complete dienstenportfolio van BTG Services op een rij
Hét serviceplatform voor inkoop en advies rond advanced IT en Telecom
Lees hier alles over de diensten van BTG Services!
Advies en inkoop voor IT en Telecom
Klik Hier
Previous slide
Next slide

Indoordekking op basis van een gedegen standaard

Er is een standaard gerealiseerd voor multi-operator indoordekking, het zogeheten passieve DAS. BTG, dé Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers, werkte sinds 2017 samen met de Nederlandse mobiele netwerkoperators aan deze standaard. Nu is er een akkoord tussen alle partijen.

De standaard moet zorgen voor een goede koppeling tussen het netwerk van de mobiele operators en de mobiele infrastructuur in onder andere gebouwen, bedrijfscomplexen en op industrieterreinen. Tot dusverre had elke operator  zijn eigen specificaties, wat voor veel extra complexiteit zorgde voor de eigenaren van onroerend goed.

De Nederlandse mobiele netwerkoperators KPN, T-Mobile/Tele2 en Vodafone waren samen met initiatiefnemer BTG verenigd in de Projectgroep Mobiele Infrastructuren om een oplossing voor deze uitdaging te vinden. Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ACM speelden een rol in die samenwerking. Alles stond onder auspiciën van een mededingingsadvocaat. Naast de Projectgroep Mobiele Infrastructuren zette BTG ook haar Expertgroep Indoor Dekking in voor de totstandkoming van deze standaard, met daarin verschillende eindgebruikers en dienstverleners.

Zekerheid voor klant en operator

Augustus 2019 was de standaard klaar voor consultatie van de markt. Marktpartijen mochten toen hun visie geven op de ‘Dutch operators Indoor Technical Specification (DITS)’ , een document met gestandaardiseerde technische specificaties voor passieve indoor netwerken in een multi-operator omgeving. Nu is het document goedgekeurd door alle partijen en is ondertekend. Aan de inhoud is niets gewijzigd. De standaard is via de website van BTG beschikbaar voor haar leden. Niet-leden kunnen zich melden via e-mail en BTG laat weten op welke voorwaarden de standaard verkrijgbaar is.

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor BTG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

TGG is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor BTG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor BTG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid