Goed inzetten van AI levert concurrentievoordeel op

Artificial intelligence (AI) is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het zit in onze smartphone, helpt ons bij het winkelen en bij onderzoek of het stellen van een medische diagnose.

Simpel gezegd heeft AI betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de vergaarde informatie.

Interpreteren op grote schaal

AI-technologie verbetert de bedrijfsprestaties en productiviteit door processen of taken te automatiseren die voorheen menselijke inzet vereisten. Bovendien maakt AI het mogelijk om data te interpreteren op een schaal die geen mens ooit zou aankunnen.

Er bestaan twee versies. De narrow-variant is al behoorlijk ingeburgerd, denk aan zoekmachines, spamfilters, robot-stofzuigers of grasmaaiers. Narrow AI heeft zich in rap tempo ontwikkeld en wordt nu ingezet bij gezichts- en stemherkenning, het signaleren van patronen en het doen van onderzoek.

De tweede AI-versie is de general-variant. Hierbij komen Big Data en AI bij elkaar.

Computers zijn in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en tegelijkertijd te leren van fouten. De combinatie met AI helpt bij het interpreteren van data.

Zelfleverende systemen

Door voortdurend enorme hoeveelheden gegevens realtime te analyseren ontwikkel je zelflerende systemen. Zo kun je bijvoorbeeld prioriteiten van klanten beter begrijpen en behoeften voorspellen. Met betere diagnoses, haal je veel meer kennis uit je bedrijfssoftware, kan je voorspellingen doen op basis van data uit het verleden of maak je betere algoritmes.

De koppeling tussen Robotica en AI zal veel werk vervangen. Repeterend werk, ook ingewikkelde productieprocessen, chirurgische ingrepen of werk op moeilijk bereikbare plekken dan wel in gevaarlijke situaties. De opkomst van IoT en dus slimme, op afstand bestuurbare sensoren zal de inzet van AI verder aanjagen.

Veel organisaties hebben AI hoog op de agenda staan, en investeren er ook volop in. In een recente enquête van Gartner onder ruim 3.000 CIO’s gaven respondenten aan analytics en business intelligence als de meest onderscheidende technologieën voor hun organisatie te beschouwen. 

De ondervraagde CIO’s zien deze technologieën als de meest strategische keuze voor hun bedrijf, goed inzetten levert concurrentievoordeel op.

BTG Services onderkent die ontwikkeling door het aanbieden van producten en diensten rond AI binnen haar portfolio. Hiermee helpt ze haar klanten een voorsprong te nemen door  kennis en kunde in te zetten in concrete vraagstukken.   

ICT Hardware

Online shop voor het bestellen van smartphones (refurbished), endpoint- en netwerk-devices en accessoires

Alleen voor TGG leden

Klik hier voor de webshop
Klik hier

Telecom Expense Management

TGG is specialist op het gebied van TEM (Telecom Expense Management)

Alleen voor TGG leden

Meer weten over TEM. Inloggen naar het portal? Klik hier.
Meer weten

Connectiviteit

Koper-, glasvezel- en radiostraalverbindingen in praktisch elke gewenste bandbreedte. Plus Internet en IP-VPN.

Alleen voor TGG leden

Meer weten over connectiviteit en verbindingen? Klik hier.
Meer weten

Lidmaatschap BTG

Klik hier om lid te worden bij BTG

Word lid