2G-netwerk stopt op 1 december 2025, Stap nu over naar 4G of 5G

Op dit moment gebruikt u mogelijk nog het 2G-netwerk van KPN. Omdat het dataverbruik groeit, is er steeds meer behoefte aan een snel en stabiel netwerk. Daar werken we aan door ons 4G-netwerk verder te verbeteren. Zo krijgen we veel meer capaciteit en een betere dekking. Ook wordt het snelle en stabiele 5G-netwerk in heel Nederland beschikbaar. Daarom stoppen we op 1 december 2025 definitief met het oudere 2G-netwerk.

Stap op tijd over

Een 2G-aansluiting kan niet altijd automatisch 4G of 5G gebruiken. Dat betekent dat we na 1 december 2025 de continuïteit van UW dienstverlening niet kunnen garanderen. Daarom adviseren we om op tijd te kijken naar de 2G-aansluitingen die u gebruikt. U bepaalt dan wat u nodig heeft voor een optimale netwerkervaring. Dat kan zijn:

• Simkaarten voor 4G en 5G

• Aanpassingen in de instellingen van apparatuur en/of toestellen

• Apparatuur en/of toestellen voor 4G en 5G

Zodra u heeft bepaald wat u nodig heeft, kunt u veilig en gemakkelijk overstappen naar 4G of 5G. Daar helpen we u natuurlijk graag bij.

De voordelen van overstappen

In de netwerktest van het Duitse Connect Magazine halen we het resultaat ‘ uitmuntend’. Met 4G of 5G profiteert u bovendien maximaal van de mogelijkheden van ons netwerk:

• Tot 17x hogere datasnelheid: een verhoging van maximaal <14 Mbit/s naar maximaal <100-250 Mbit/s.

• Hogere gesprekskwaliteit: de stem van degene met wie u belt is luider en duidelijker. Ook zit er minder vertraging op de lijn.

• Betere dekking: binnen en buiten een betere dekking dan het 2G-netwerk.

We helpen u graag

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw KPN accountmanager of bel naar 0800-1576, gevolgd door uw persoonlijke pincode. Meer informatie over het stoppen van 2G vindt u op kpn.com/2guit.

Laat uw reactie achter

U moet ingelogd zijn om een post te plaatsen.